You, the petitioner
Cnvpetitie 4 3

Stop de pensioenskortingen en premie-aanpassingen

27,145 signatures

Geachte heer Koolmees, u heeft de sleutel in handen om het pensioenakkoord tot een succes te maken. Geef ons de tijd om het nieuwe pensioenstelsel uit te werken. U kunt de onrust in de pensioenwereld wegnemen! Wij rekenen op U.

Petition

We

Werknemers en gepensioneerden die nu of later van ons welverdiende pensioen willen genieten.

 

observe

  • dat miljoenen gepensioneerden gekort dreigen te worden op hun pensioen;
  • dat voor miljoenen werkenden verhoging van de premie of lagere pensioenopbouw dreigt;
  • terwijl de minister nog samen met vakbonden en werkgevers bezig is het pensioenstelsel te verbeteren op basis van het principeakkoord van juni;
  • Het gegroeide vertrouwen en draagvlak voor het pensioenakkoord verdwijnt als sneeuw voor de zon als deze kortingen door gaan.

 

and request

stop de kortingen op ons pensioen, voorkom verhoging van de premie en geen verlaging van de toekomstige opbouw!

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Closing date:
2019-11-21 
Lead petitioner:
Arend van Wijngaarden, voorzitter 
Organisation:
CNV 
Website:

History

Signatures

Updates

Belangrijke hobbel platgeslagen op weg naar nieuw pensioenstelsel.

Mede dankzij jouw stem heeft minister Koolmees gisteren het besluit genomen om de dreigende pensioenkortingen van tafel te vegen én de druk van premie- en opbouwpercentages te halen. Met deze maatregel ontstaat de door ons gevraagde rust zodat we ons volledig kunnen richten op de uitwerking van het pensioenakkoord.

Arend van Wijngaarden, voorzitter van het CNV, reageert verheugd.

+Read more...

‘Het is fijn dat de minister deze stap zet. Een belangrijke hobbel is platgeslagen op weg naar een nieuw pensioenstelsel. We richten ons nu volledig op de uitwerking van het pensioenakkoord.’ Het besluit van Koolmees zorgt voor rust in de pensioenwereld. ‘De dekkingsgraad staat nu voor een jaar op de ondergrens van 90, hersteltermijnen worden verlengd en aan de premie- of opbouwpercentages wordt niet getornd.’ Reden tot feest is er echter nog niet. ‘Een aantal fondsen loopt toch het risico om te moeten korten. Het is nog niet duidelijk voor hoeveel mensen deze korting precies geldt. Waarschijnlijk gaat het om weinig mensen en relatief kleine bedragen’, aldus van Wijngaarden. Uiteraard houden we dit nauwlettend in de gaten.’

2019-11-20

Bedankt voor het tekenen van de petitie ‘Stop de kortingen’, al bijna 25 duizend ondertekenaars!

Je hebt afgelopen dagen de petitie ‘Stop de kortingen’ ondertekend en tot een groot succes gemaakt! Bedankt daarvoor! Hiermee laat je jouw stem horen en roep je minister Koolmees op om pensioenkortingen stop te zetten, premieverhoging te voorkomen en verlaging van de toekomstige premieopbouw tegen te gaan. Daarmee geef je ons de tijd om het, in juni afgesloten pensioenakkoord, goed uit te werken.

+Read more...

De petitie is massaal ondertekent door leden én niet leden. Op vrijdag 15 november overhandigt het CNV, FNV en VCP gezamenlijk de inschrijvingen aan Wouter Koolmees. Dit gebeurt in aanloop naar het politieke debat op 21 november, waar het kabinet overlegt over maatregelen om verlaging van pensioenen te beperken. Als de dreigende pensioenkortingen eind november niet van tafel gaan, dan leidt dit tot landelijke protestacties. We houden je op de hoogte!

Namens het CNV Peter de Jong

2019-11-13